Atletický čtyřboj -  18. a 27. 9. 2018, Jindřichův Hradec, stadion Vajgar                


Okresní kolo

   Atletický čtyřboj, jak už název napovídá, se skládá ze čtyř disciplín, sprint na 60 m, skok daleký nebo skok vysoký, hod kriketovým míčkem nebo vrh koulí a dlouhá trať (děvčata 800 m, chlapci 1000 m). Za krásného slunného počasí dosáhli naši reprezentanti skvělých výsledků. Chlapci v družstvech dosáhli na skvělé třetí místo. Zdeněk Hromádka se v součtu 4 disciplín umístil na krásném 6. místě. V hodu kriketovým míčkem byl Adam Boček druhý a Matěj Tichý třetí.

Ještě lepšího výsledku dosáhla děvčata. V družstvech se umístily na druhém místě a postoupily do krajského kola. Julie Chutná kralovala mezi jednotlivci. Vyhrála celý čtyřboj, navíc v novém rekordu školy, vyhrála i tři ze čtyř disciplín – 60 m, skok vysoký a 800m. Karolína Hauserová skončila celkově 6., v běhu na 800 m druhá a v hodu kriketovým míčkem 3. Tuto disciplínu vyhrála Tereza Dobešová.

Krajské kolo

Krajské kolo již nenabídlo tak krásné počasí jako kolo okresní, což se podepsalo na výkonech, přesto děvčata reprezentovala naší školu více než dobře. V družstvech skončily na 3. místě a mezi jednotlivci opět zazářila Karolína Hauserová a hlavně Julie Chutná. Karolína skončila celkově na 6. místě a získala dvě druhá místa v běhu na 800 m a v hodu kriketovým míčkem. Julie dosáhla ve čtyřboji fantastického druhého místa. Ve skoku vysokém skončila na děleném 1. místě a opět vyhrála běh na 800 m, a ve sprintu se umístila na 3. místě.
Děkujeme všem za reprezentaci školy!

J. Kössl